Patrick Cronie op naar de 20 meter

150517-999

Patrick Cronie

Met een flinke uithaal in de laatste poging in Hoorn stootte Patrick Cronie de kogel 19.53 meter ver. Goed voor een nieuw persoonlijk record en de dagprijs bij de tweede wedstrijd van het Lotto Baancircuit. Als hij half mei alweer verder stoot dan de 19.41 meter vorig jaar in Ninove, dan belooft dat voor de rest van het jaar. De magische 20 meter grens komt steeds dichterbij. Dat doet ook Denzel Comenentia, de nummer twee van het WK junioren vorig jaar. Het is een kwestie van tijd voor hij de 19 meter grens onder vuur zal nemen. Beide treden aan in Leiden op de baan waar Rutger Smith in 2006 het Nederlands record op 21.62 meter bracht. Ze treffen daar de sterke Portugees Marco Fortes die vorig jaar tot maar liefst 21.01 kwam en de jonge Australier Damien Birkinhead die dit jaar al 20.23 meter stootte.