Melissa Boekelman mikt op Rio

160507-031Een paar decimeter maken een wereld van verschil in het sportieve leven van Melissa Boekelman. Vroeg in het seizoen heeft de atlete haar 4 kilo zware kogel alweer 17.66 meter ver weg gestoten. De Nederlandse limiet voor het EK in Amsterdam komt al in zicht (17.85 meter), maar daarover hoeft ze zich geen zorgen te maken. Met de internationale limiet en de Nederlandse titel is haar EK-ticket feitelijk al veilig gesteld. Het vizier staat dan ook helemaal op 18.15 meter, de eis voor afvaardiging naar de Olympische Spelen. Dat is praktisch gelijk aan haar persoonlijk record van 18.17 meter dat ze in 2010 ook in Leiden stootte.

Ook de Zweedse Fanny Roos bewaart goede herinneringen aan de Gouden Spike. Vorig jaar slechtte ze in Leiden voor het eerst de 17 meter grens (17.05) en inmiddels staat haar persoonlijk record op 17.20 meter.