Baancircuit record hoogspringen onder vuur

Nadine Broersen

Sinds de Keien Meeting 2010 staat het Baancircuit record hoogspringen bij de vrouwen op 1.92 meter. Met het sterke veld van de Gouden Spike zou dat record wel eens zijn langste tijd gehad kunnen hebben.

Mirela Demireva won onlangs de World Challenge wedstrijd in Beijing met een hoogte van 1.93 meter. Daarmee kwalificeerde de Bulgaarse zich voor de Olympische Spelen. Het persoonlijk record van de pupil van Rini van Leeuwen staat op 1.95 meter.

Ebba Jungmark is nog op zoek naar die kwalificatie voor Rio. De populaire Zweedse vierde tot nu toe haar grootste successen in de indoorhal. In 2011 won Jungmark zilver bij de wereldkampioenschap pen in Istanbul. Haar persoonlijk record staat op 1.96 meter.

Hannelore Desmet heeft het EK in Amsterdam als belangrijk doel dit jaar. Nadat ze van zwaree blessures hersteld was, sprong de Belgische vorig jaar over 1.90 meter. Als ze dat een dezer weken weet te herhalen, mag ze begin juli in het nationale tenue aantreden in het Olympisch stadion.

Nadine Broersen scoort doorgaans veel punten in de meerkamp bij het hoogspringen. Bij haar wereld indoortitel op de vijfkamp sprong de Dongense 1.93 meter. Een jaar later scherpte ze tijdens het EK outdoor in Zurich het Nederlands record aan tot 1.94 meter. Momenteel werkt Broersen aan haar vorm met het oog op het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen.