Nieuw Gouden Spike record 100 meter in de maak?

160707-081Het deelnemersveld op de sprint bij de mannen is zodanig sterk dat het Gouden Spike record dat met 10.27 op naam van Patrick van Luijk staat serieus in gevaar gaat komen. Solomon Bockarie, Hensley Paulina en Giovanni Codrington zijn vaste waarden in de Nederlandse estafetteploeg. Bockarie liep zijn persoonlijk record van 10.13 vorig jaar in de halve finale bij het Europees kampioenschap in Amsterdam waar hij in de finale 7e werd. Dat is 0.01 boven de limiet voor deelname aan de wereldkampioenschappen deze zomer in Londen. In Leiden krijgen ze stevige concurrentie van de Brit Andrew Robertson met een persoonlijk record van 10.10, de in Den Haag trainende Jamaicaan Ryan Shields die onlangs in Oordegem 10.16 liep en de Bulgaar Denis Dimitrov die die tijd ook als persoonlijk record heeft staan.