Steepelaars op jacht naar limieten

160619-020De 3000 meter steeple chase voor mannen is nieuw op het programma van de Gouden Spike. Veel atleten voor wie de Diamond League een niveau te hoog is, zijn op zoek naar een snelle race met het oog op de WK-limiet. Zo zullen we in Leiden steeple lopers uit Groot-Brittannie, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Italie en Frankrijk weggaan op die hiervoor gevraagde tijd van 8.32.00. Van het Britse vijftal heeft Luke Gunn met 8.28.48 het snelste persoonlijke record staan. Met Dennis Licht hebben zij bovendien een haas van naam.

Dit geweld is wellicht wat hoog gegrepen voor Simon Grannetia, maar de atleet van De Spartaan heeft wel de vorm om zijn persoonlijke record van 8:51.30 weer aan te scherpen. Het wordt hoe dan ook genieten voor de toeschouwers op dit spectaculaire looponderdeel met horden en waterbak.

Sponsor van de 3000 meter steeple chase is Dorien Jongeneel.