Tessa komt op stoom voor de Gouden Spike

170604-099De 200 meter vrouwen was vorig jaar letterlijk en figuurlijk het klapstuk van de 45ste Gouden Spike. Aan het eind van de dag verraste Tessa van Schagen op haar eigen baan met winst op de 200 meter in een tijd van 22.94. Deze EK-limiet leidde tot een finaleplaats in Amsterdam en uiteindelijk tot een start in Rio.. De prestatie in Leiden werd door de jury beloond met de Gouden Spike. Zaterdag zal ze er alles aan doen om er een tweede spike aan toe te voegen. Ze begon haar seizoen pas enkele weken geleden met een testwedstrijd in Oordegem. Afgelopen zaterdag bleek de vorm stijgende met een tijd van 23.39 op de 200 meter in Geneve. Ze heeft het gevoel om klaar te zijn voor de volgende stap a.s. zaterdag op haar eigen baan. De limiet voor de wereldkampioenschappen staat op 23.10. Als ze die zaterdag nog niet loopt, krijgt ze een week later een nieuwe kans in Lille waar ze voor Nederland zal uitkomen bij het EK Landenteams in de Super League.

Arno Pouw is de onderdeelsponsor van dit onderdeel.