NK 10000 meter tijdens Gouden Spike

De organisatie van de Gouden Spike kan verheugd melden dat het het Nederlands kampioenschap 10000 meter toegewezen heeft gekregen. Net als in 2016 zullen vrouwen en mannen in Leiden in een open wedstrijd strijden om de nationale titels. Daarnaast biedt het sterke internationale veld een uitgelezen kans om een limiet voor een van de toernooien deze zomer te lopen.

Michel Butter en Benjamin de Haan hebben al hun interesse getoond. Butter wil in aanloop naar het Europees kampioenschap op de marathon een aantal baanwedstrijden gebruiken als snelheidsprikkel. De in de Verenigde Staten wonende  De Haan verraste deze winter met snelle 3000 meters en zal in Leiden op jacht gaan naar de limiet voor het EK in Berlijn.

Conform de wedstrijdbepalingen zijn er bij de vrouwen en de mannen minimaal 15 startplekken voor de NK-deelnemers beschikbaar.