Sterk veld voor beide NK’s 10000 meter

180609-082
Tijdens de Gouden Spike zal net als vorig het Nederlands kampioenschap op de 10000 meter gehouden worden voor mannen en vrouwen. Voor beide races staat er een sterk Nederlands veld, aangevuld met Europese topatleten. Jill Holterman en Ruth van der Meijden, zilver en brons bij de vorige editie, krijgen dit jaar te maken met de jonge talenten Jasmijn Lau en Diane van Es.

Bij de mannen maar liefst een klein twintigtal atleten voor het Nederlands kampioenschap. Bart van Nunen en Frank Futselaar behaalden vorig jaar zilver en brons. Om een kans te maken op de titel zullen zij af moeten rekenen met ervaren atleten als Michel Butter en Ronald Schröer. Daarbij krijgen ze steun en concurrentie van een aantal Europese topatleten onder aanvoering van Europees kampioen Morhad Amdouni uit Frankrijk.

Deelnemers NK 10000 meter