Werptop aan de start

190531-001Werpen heeft een grote traditie bij de Gouden Spike. Vaak ging er een kogelstoter of discuswerper met de dagprijs naar huis. Het Nederlands record kogelstoten staat nog altijd op 21.62 meter door Rutger Smith bij de editie van 2006.
We kijken nu al uit naar het duel tussen Jorinde van Klinken, Benthe K├Ânig en Jessica Schilder bij het kogelstoten. Dit jonge drietal heeft recent al over de 17 meter gestoten, met de 17.76 meter van juniore Jorinde onlangs in het Duitse Halle als de beste van de drie. Van Klinken neemt in Leiden ook de discus ter hand en komt in de ring Nederlands kampioene Corinne Nugter en het jonge toptalent Alida van Daalen tegen. Van Klinken en Van Daalen zijn al zeker van deelname aan het EK junioren, Nugter mikt op de limiet voor het WK senioren in Doha. Bij de opening van het Nationaal Baancircuit verbeterde Lisanne Schol het Nederlands record speerwerpen. De Noordhollandse wierp de speer voor het eerst over de 60 meter. Om zeker te zijn van het WK wordt 61.50 meter gevraagd. Meerkampster Nadine Broersen neemt ook deel aan het speerwerpen.
Bij de mannen neemt de complete nationale top deel aan de werpnummers waaronder de huidige kampioenen Patrick Cronie (kogelstoten), Caspar Hattink (discuswerpen) en Lars Timmerman (speerwerpen).