Menu Sluiten

Gouden Spike verplaatst naar najaar

De Leidse topatletiekwedstrijd de Gouden Spike gaat niet door op 13 juni, maar wordt verplaatst naar het najaar.

De Atletiekunie heeft naar aanleiding van de coronamaatregelen van het RIVM en het kabinet, besloten alle competities van aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Het coronavirus heeft een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Voor (top)atleten is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat.

Alle NK’s zijn tot en met 5 juli gecanceld. Dit betekent ook dat het NK 10.000 meter, dat tijdens de Gouden Spike zou worden gelopen, niet doorgaat. Er wordt nu gekeken of de Gouden Spike (met NK 10.000 meter) en het NK atletiek in het najaar kunnen worden gehouden. De Gouden Spike biedt atleten dan nog de kans om op weg naar het NK deel te kunnen nemen aan een topwedstrijd. Dat is belangrijk voor limieten en vormopbouw.