Menu Sluiten

Jury van 3 bekend

Een mooie traditie van de Gouden Spike is dat een vakkundige jury van drie de meest aansprekende prestatie beloont met de Gouden Spike. Ook dit jaar hebben we een drietal met veel kennis en ervaring in de atletiek.

Sylvia Barlag is na haar carrière als zevenkampster in de atletiek gebleven als bestuurder. Sinds 2002 is ze bestuurslid van de Atletiekunie. Daarna is ze ook toegetreden tot de besturen van European Athletics en World Athletics als council member.

Christian Tamminga is meervoudig Nederlands kampioen polsstokhoogspringen en had met 5.76 meter ook het Nederlands record. De geboren Leidenaar won in 2001 zelf de Gouden Spike. Hij staat nog volop in de sport met zijn bedrijf Tamminga Sports als leverancier van atletiekmaterialen en als trainer van onder meer Menno Vloon.

Tom Wiggers (foto) beleefde bij de Gouden Spike van 2014 een van de hoogtepunten uit zijn sportcarriere. Op zijn thuisbaan (hij trainde onder hoede van Bram Wassenaar) liep hij de EK-limiet op de 10000 meter (28.33.74). Na het EK van Amsterdam 2016 zette hij zijn eigen sport op een lager pitje om voorrang te geven aan zijn studie als sportarts.